Sposób przygotowania:
Muffinki czekoladowe z kremem
WSZYSTKIE SKŁADNIKI W TEMPERATURZE POKOJOWEJ PRZYGOTOWANIE BABECZEK: W misce za pomocą miksera ucieramy masło na jasną, puszystą masę a następnie dodajemy cukier dalej ucierając. Pod koniec ucierania dodajemy jaja, jedno po drugim cały czas miksując aż do połączenia składników. W drugiej misce przesiewamy składniki sypkie- mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Do masy maślanej dodajmy składniki sypkie, kremówkę oraz mleko i mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przekładamy do foremek na muffinki 3/4 wysokości, wyrównujemy i pieczemy około 20-25 minut w 190stopniach. Studzimy. PRZYGOTOWANIE KREMU: Kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy do lekko ubitego widelcem serca mascarpone. Mieszamy delikatnie do połączenia składników. Wyciskamy szprycą na wystudzone muffinki. Możemy udekorować posypką.Przepis zmodyfikowany pochodzi z bloga Moje Wypieki.
marietta