Sposób przygotowania:
Muffinki z porzeczkami
Mąkę zmieszać z mielonymi migdałami, sodą i cukrem w jednej misce- to są składniki suche. W drugiej misce zmieszać olej, maślankę i jajko roztrzepane widelcem- to są składniki mokre. Teraz należy wlać mokre skłądniki do suchych, połączyć zawartość obu misek- pomieszać, ale niezbyt dokładnie, dorzucić umyte, porzeczki i wymieszać z ciastem.Ciasto przelać do formy do pieczenia muffinek.Piec w 190 stopniach ok. 15 minut.
![Muffinki z porzeczkami Muffinki z porzeczkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-z-porzeczkami-60748.jpg)
![Muffinki z porzeczkami Muffinki z porzeczkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-z-porzeczkami-60749.jpg)