Sposób przygotowania:
Drożdżowe z rabarbarem
Drożdże wymieszać w mleku.
Obie mąkI przesiać do miski, dodać sól i cukier i wymieszać.
Zetrzeć masło na tarce do miski z mąką.
Mleko z drożdżami wlewać do miski i mieszać składniki za pomocą widelca.
Gdy się połączą zagnieść ciasto i zakryć ściereczką do podwojenia objętości.
Gdy ciasto wyrasta obrać rabarbar, pokroić na kawałki i obtoczyć w mące.
Połączyć składniki kruszonki.
Blachę o wymiarach 34 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Wyłożyć ciasto, na cieście rozłożyć rabarbar a na nim kruszonkę.
Zakryć blachę ściereczką i zostawić do podrośnięcia.
Gdy podrośnie wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pie ciasto 55 minut.
Potem wyjąć formę, wystudzić ciasto i przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Obie mąkI przesiać do miski, dodać sól i cukier i wymieszać.
Zetrzeć masło na tarce do miski z mąką.
Mleko z drożdżami wlewać do miski i mieszać składniki za pomocą widelca.
Gdy się połączą zagnieść ciasto i zakryć ściereczką do podwojenia objętości.
Gdy ciasto wyrasta obrać rabarbar, pokroić na kawałki i obtoczyć w mące.
Połączyć składniki kruszonki.
Blachę o wymiarach 34 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Wyłożyć ciasto, na cieście rozłożyć rabarbar a na nim kruszonkę.
Zakryć blachę ściereczką i zostawić do podrośnięcia.
Gdy podrośnie wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pie ciasto 55 minut.
Potem wyjąć formę, wystudzić ciasto i przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
SylaUla