Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mini serniczki na migdałowym spodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mini serniczki to idealna słodka przekąska.

Mini serniczki na migdałowym spodzie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mini serniczki na migdałowym spodzie

 

  • 1 paczka biszkoptów
  • 5 dag masła
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki kakao
  • aromat migdałowy
  • 30 dag sera twarogowego
  • 1-2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 2-3 łyżki cukru
  • 3 łyżki mleka
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • aromat cytrynowy
  • 1 łyżeczka kaszy manny
  • 1 galaretka owocowa
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Mini serniczki na migdałowym spodzie
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, odłożyć do stężenia. Ser dokładnie zmiksować z żółtkami, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, olejem, mlekiem. Następnie wsypać kaszę mannę, dodać sztywno ubitą pianę z białek, aromat cytrynowy, wymieszać. Biszkopty pokruszyć do miseczki, dodać masło, kakao, śmietanę, aromat migdałowy i dokładnie utrzeć. ( Foremki muffinkowe można wyłożyć papilotkami) Dno foremek wykleić masą migdałową, włożyć porcję sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20-25 minut. Zimne serniczki zalać tężejąca galaretką, posypać wiórkami kokosowymi.
Mini serniczki na migdałowym spodzie
Z pokruszonych biszkoptów i pozostałych składników zrobić gęstą masę
Mini serniczki na migdałowym spodzie
Wykleić dna foremek i wyłożyć masę serową