Sposób przygotowania:
Muffinkowo- Kolorowa eksplozja smaku
Przygotować wszystkie składniki. Jaja sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Mąkę przesiać na drobnym sicie, białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli, piana nie powinna się wydostać poza miskę po odwróceniu. Do ubitej piany z białek dodać cukier kryształ i całość miksować na jednolitą masę, miksować do momentu aż cukier zupełnie się rozpuści, dodać żółtka, margarynę i proszek do pieczenia. Przesianą mąkę tortową dodać do pozostałych składników. Ciasto wlać do papierowych papilotek lub do foremek. Wstawić babeczki do pieczenia do piekarnika nagrzanego do temperatury około 180-190 stopni C na około 30 minut. Ostudzić babeczki i udekorować gotowymi polewami przygotowanymi według przepisu podanego na opakowaniu, cukierkami kolorowymi, posypkami. Można dekorować owocami, np. malinami, jagodami.
milikati