dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Muffiny cytrynowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybkie i smaczne babeczki o lekko cytrynowym smaku.

Muffiny cytrynowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffiny cytrynowe

 

Sposób przygotowania:

Muffiny cytrynowe
Jajka dokładnie myjemy. Wbijamy do miski, dodajemy cukier i dokładnie miksujemy. Dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i dalej miksujemy. Następnie wyciskamy sok z 1/2 cytryny i ścieramy skórkę z 1 cytryny oraz dodajemy roztopioną i wystudzoną margarynę. Całość dokładnie mieszamy. Wlewamy ciasto do foremek i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 25 - 30 minut. Smacznego.
Muffiny cytrynowe
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i mieszamy.
Muffiny cytrynowe
Do ciasta na koniec dodajemy sok i skórkę z cytryny i tłuszcz.
Muffiny cytrynowe
Całość dokładnie mieszamy i wlewamy do foremek na babeczki.
Muffiny cytrynowe
Pieczemy w nagrzanym piekarniku około pół godziny.