Sposób przygotowania:
Muffiny czekoladowe z kremem śmietanowym
1. Mieszamy suche składniki i przesiewamy przez sitko.
2. Jajka i cukier miksujemy.
3. Dolewamy olej.
4. Łączymy z suchymi składnikami.
5. Dolewamy mleko miksując na zmniejszonych obrotach.
6. Dodajemy czekoladę i mieszamy.
7. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami .
8. Pieczemy w 195 st. C przez ok. 25 minut .
9. Ubijamy śmietanę.
10. Dodajemy śmietanfix i cukier.
11. Mieszamy z mascarpone.
12. Dekorujemy babeczki kremem za pomocą rękawa cukierniczego.
2. Jajka i cukier miksujemy.
3. Dolewamy olej.
4. Łączymy z suchymi składnikami.
5. Dolewamy mleko miksując na zmniejszonych obrotach.
6. Dodajemy czekoladę i mieszamy.
7. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami .
8. Pieczemy w 195 st. C przez ok. 25 minut .
9. Ubijamy śmietanę.
10. Dodajemy śmietanfix i cukier.
11. Mieszamy z mascarpone.
12. Dekorujemy babeczki kremem za pomocą rękawa cukierniczego.