dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Muffiny kakaowo-jagodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybkę, smaczne i proste w przygotowaniu.

Muffiny kakaowo-jagodowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Muffiny kakaowo-jagodowe

 

  • 2 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl cukru
  • 1 szkl maślanki
  • 1/3 szkl oleju
  • 2 łyżeczki kakao
  • szczypta soli
  • 3 łyżeczki dżemu jagodowego

Sposób przygotowania:

Muffiny kakaowo-jagodowe
Jajka mieszamy z maślanką i olejem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli, cukrem i kakao. Całość mieszamy. Na koniec do masy dodajemy dżem. Ponownie mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek na muffiny i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 25 minut. Smacznego.
Muffiny kakaowo-jagodowe
Jajka dokładnie mieszamy z olejem i maślanką.
Muffiny kakaowo-jagodowe
Do masy dodajemy pozostałe suche składniki.
Muffiny kakaowo-jagodowe
Na koniec dodajemy dżem i dokładnie mieszamy.