Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Muffiny marchewkowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczne marchewkowe babeczki

Muffiny marchewkowe

Składniki:

Muffiny marchewkowe

 

  • 2 szkl. startej na tarce o grubych oczkach marchewki
  • 1i1/2szkl.mąki
  • 1i1/2łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2łyżeczki sody
  • 3/4łyżeczki soli
  • 1łyżeczka cynamonu
  • 1/2łyżeczki imbiru
  • 3/4szkl.oleju, 4jaja , 1szkl.brązowego cukru,łyżeczka c. waniliowego
  • LUKIER:
  • 1i1/4szkl.cukru pudru
  • 3łyżeczki startej skórki z pomarańczy
  • 4łyżki soku z pomarańczy

Sposób przygotowania:

Muffiny marchewkowe
Do miski wsypać mąkę , proszek do pieczenia , sodę i sól . W drugiej misce zmiksować olej , jaja , cukier , c. waniliowy , dodać tartą marchewkę i suche składniki , wszystko wymieszać łyżką , nakładać do foremek , piec 25minut w temp.180 *C . Z podanych składników zrobić lukier jeśli jest zbyt gęsty dodać soku z pomarańczy, polukrować ciepłe ale nie gorące babeczki .