kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Muffiny marchewkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Muffiny marchewkowe, muffiny marchewkowe

Muffiny marchewkowe

Składniki:

Muffiny marchewkowe

 

  • 1 szklanka tartej marchewki
  • 20 dag mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 14 łyżeczek mielonego białego sera
  • 1 łyżka cukru pudru
  • pół łyżeczki startej skórki pomarańczowej
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowe
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 12 dag cukru
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 80 ml oleju

Sposób przygotowania:

Muffiny marchewkowe
Przygotowanie standardowe: należy osobno wymieszać składniki mokre, osobno wymieszać składniki suche. Następnie szybko wlać składniki mokre do suchych i szybko wymieszać. Ciastem wypełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec w temp. 180 st. C przez 25 minut.