Sposób przygotowania:
Muffiny mocno pomarańczowe
Pomarańczę bardzo dokładnie wyszorowałam i sparzyłam wrzącą wodą. Foremkę na muffiny wyłożyłam papierowymi i silikonowymi papilotkami. W jednej misce wymieszałam mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukier i płatki otrębowe. W drugiej misce umieściłam wybite całe jajka, mleko, olej i skórkę otartą z pomarańczy. Pomarańczę obrałam razem z białą skórką, powycinałam cząstki z pomiędzy białych błonek, a z otrzymanego „ogryzka” wycisnęłam sok (około 2 łyżek), który dodałam do składników mokrych. Połączyłam ze sobą zawartość obu misek, wymieszałam i dodałam pokrojone na mniejsze kawałeczki cząstki pomarańczy. Piekarnik rozgrzałam do temperatury 170 stopni z termo obiegiem. Papilotki napełniłam wymieszanym ciastem i wstawiłam foremkę do piekarnika. Piekłam około 20 minut do suchego patyczka.
Elficzna
edytaha
Krzywe czapeczki :) Nie mogę wyłączyć termoobiegu, i zawsze mi zdmuchuje ciasto na jedną stronę :D
Zapraszam w takim razie na muffinkę i kawusię lub herbatkę :)
gosia56
edytaha
Jasne Gosiu, zapraszam :)
zewa
edytaha
Masz 100% racji Ewuniu :) Często się zdarza, że coś pięknie wygląda, a w ogóle nie nadaje się do jedzenia.
-Natka-
edytaha
Dziękuję Natko :)