Sposób przygotowania:
Muffiny z czekoladą
ąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia oraz solą. Dodać jajka, mleko oraz przestudzony, roztopiony tłuszcz. Składniki zmiksować.
Gorzką czekoladę pokroić na małe kawałki ostrym nożem albo zetrzeć na tarce o grubych oczkach, po czym dodać do ciasta i starannie wymieszać.
Porcje ciasta nakładać do papierowych foremek do muffinek i wkładać je do specjalnej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C i piec ok. 30 min (babeczki powinny się przyrumienić). Podawać na ciepło lub na zimno.
Gorzką czekoladę pokroić na małe kawałki ostrym nożem albo zetrzeć na tarce o grubych oczkach, po czym dodać do ciasta i starannie wymieszać.
Porcje ciasta nakładać do papierowych foremek do muffinek i wkładać je do specjalnej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C i piec ok. 30 min (babeczki powinny się przyrumienić). Podawać na ciepło lub na zimno.