Sposób przygotowania:
Muffiny z czekoladową niespodziankąPrzygotowanie muffinów
Przygotowujemy dwie miski.
W pierwszej misce mieszamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i cukier.
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: rozpuszczone i przestudzone masło, jajka i śmietanę.
Suche składniki wsypujemy do mokrych i wymieszać.
Ciasto przelewamy do foremek do muffinów do 2/3 ich wysokości.
Na środek każdego muffina nakładamy 1 łyżeczkę kremu czekoladowego.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
Muffiny pieczemy ok. 15 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone muffiny odstawiamy do wystygnięcia.
Przygotowanie kremu
Miksujemy serek z miękkim masłem i cukrem pudrem.
Muffiny dekorujemy kremem i rozpuszczoną czekoladą.