lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Muffiny z dodatkiem kawy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Dziś będzie nowość kulinarna, tego jeszcze nie robiłam.Trzeba było się odważyć i smakowo doświadczyć. Muffiny wyszły rewelacyjne o doskonałym smaku.

Muffiny z dodatkiem kawy Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Muffiny z dodatkiem kawy

Składniki:

 

  • 120 g ksylitolu ( cukier brzozowy lub zwykły)

 

  • 2 jaja

 

  • 1/2 łyżeczki sody

 

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • 1 łyżka błonnika kakaowego

 

  • 2 łyżki cykoria-dy instant klasycznej

 

Sposób przygotowania:

Muffiny z dodatkiem kawy

Wykonanie:

Do misy wsypujemy składniki sypkie, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Wsypujemy błonnik kakaowy, cykoria-de i cukier.

Rozpuszczamy masło, wlewamy do niego mleko i przelewamy do misy ze składnikami sypkimi, na końcu dodajemy roztrzepane jaja.

Mieszamy łyżką do połączenia składników. Ciasto przekładamy w papilotki do muffin i wkładamy do blaszki.

Pieczemy 25 minut w 170 stopniach.

Muffiny z dodatkiem kawy
Do misy wsypujemy składniki sypkie, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą.
Muffiny z dodatkiem kawy
Wsypujemy błonnik kakaowy, cykoria-de i cukier.
Muffiny z dodatkiem kawy
Rozpuszczamy masło, wlewamy do niego mleko i przelewamy do misy ze składnikami sypkimi.
Muffiny z dodatkiem kawy
Na końcu dodajemy roztrzepane jaja do reszty składników.
Muffiny z dodatkiem kawy
Mieszamy łyżką do połączenia składników. Ciasto przekładam w papilotki do muffin i wkładamy do blaszki.
Muffiny z dodatkiem kawy
Pieczemy 25 minut w 170 stopniach.