Sposób przygotowania:
Muffiny z fasolą
Czerwoną fasolę wykładamy na sitko żeby sok z niej ściekl. Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy do niej dwie łyżeczki proszku do pieczenia, sól, pieprz i mieszamy ze sobą suche składniki. W oddzielnej misce łączymy ze sobą szklankę jogurtu greckiego, pół szklanki oleju, dodajemy 3 łyżki śmietany 18 procentowej oraz wbijamy jedno całe jajo - wszystkie składniki dokładnie mieszamy - najlepiej mikserem. Do suchych składników przelewamy mokre, dodajemy czerwoną fasolę i mieszamy wszystko. Muffiny powinny mieć grudki mączna- a więc nie musi być wymieszane dokładnie. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Foremki na muffiny natłuszczamy żeby ciasto nie przykleiło się do blaszki. Wypełniamy je do 3/4 wysokości i pieczemy ok 30-35 minut. Najlepiej jest sprawdzić czy muffiny są już upieczone suchym patyczkiem lub wykałaczką.