gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Drożdżowe muffiny z cynamonem i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięciutkie drożdżówki w kształcie babeczek, mocno cynamonowe z chrupiącymi migdałami. Polecam przepis.

Drożdżowe muffiny z cynamonem i migdałami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drożdżowe muffiny z cynamonem i migdałami

Ciasto;

Nadzienie;

Sposób przygotowania:

Drożdżowe muffiny z cynamonem i migdałami
Drożdże mieszamy z mlekiem i cukrem, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.

Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki oraz zaczyn i zagniatamy ciasto.

Odstawiamy na 1,5 godziny aż podwoi objętość.

Ciasto wałkujemy na prostokąt dość cienko, smarujemy masłem, posypujemy cukrem i cynamonem.

Zwijamy w rulon i kroimy na równie kawałki.

Przekładamy do foremek muffinkowych.

Posypujemy rozdrobnionymi migdałami.

Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Drożdżowe muffiny z cynamonem i migdałami
Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki oraz zaczyn i zagniatamy ciasto.
Drożdżowe muffiny z cynamonem i migdałami
Ciasto wałkujemy na prostokąt dość cienko, smarujemy masłem, posypujemy cukrem i cynamonem.
Drożdżowe muffiny z cynamonem i migdałami
Zwijamy w rulon i kroimy na równie kawałki.

Tagi:

babeczki