Sposób przygotowania:
Drożdżowe muffiny z cynamonem i migdałami
Drożdże mieszamy z mlekiem i cukrem, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki oraz zaczyn i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy na 1,5 godziny aż podwoi objętość.
Ciasto wałkujemy na prostokąt dość cienko, smarujemy masłem, posypujemy cukrem i cynamonem.
Zwijamy w rulon i kroimy na równie kawałki.
Przekładamy do foremek muffinkowych.
Posypujemy rozdrobnionymi migdałami.
Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki oraz zaczyn i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy na 1,5 godziny aż podwoi objętość.
Ciasto wałkujemy na prostokąt dość cienko, smarujemy masłem, posypujemy cukrem i cynamonem.
Zwijamy w rulon i kroimy na równie kawałki.
Przekładamy do foremek muffinkowych.
Posypujemy rozdrobnionymi migdałami.
Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.