alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Muffiny z kremem czekoladowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Muffiny z kremem czekoladowym

Muffiny z kremem czekoladowym

Składniki:

Muffiny z kremem czekoladowym

 

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka naturalnej maślanki
  • 1 szklanka kremu czekoladowego
  • 2 jajka
  • 10 dag stopionego masła
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Muffiny z kremem czekoladowym
Osobno wymieszać składniki sypkie. Osobno wymieszać składniki mokre. Po czym przelać składniki mokre do sypkich. Szybko wymieszać. Masa może być grudkowata. Wypełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec w temp. 180 st. C przez 20 minut.