Sposób przygotowania:
muffiny z landrynkami
landrynki siekamy blenderem najdrobniej jak się da.
Mąkę, cukier oraz proszek mieszamy ze sobą. Do tego dodajemy bardzo drobno pokruszone landrynki i mieszamy wszystko razem.
W Robnedelku rozpuszczamy margarynę.
W drugiej misce dodajemy jaja, wlewamy mleko i maślankę i meiszamy wszystko razem.
Do masy jajecznej dodajemy rozpuszczoną margarynę , mieszamy.
Dodajemy mokre składniki i suchych i niedbale mieszamy ;) moga być grudy.
Piekarnik do 180 nagrzewamy. Foremki smarujemy tłuszczem , wypełniamy ciastem i wkładamy do piekarnika na ok 20 minut.
Posypujemy cukrem pudrem lub polewą albo zostawiamy tak jak są :)
Mąkę, cukier oraz proszek mieszamy ze sobą. Do tego dodajemy bardzo drobno pokruszone landrynki i mieszamy wszystko razem.
W Robnedelku rozpuszczamy margarynę.
W drugiej misce dodajemy jaja, wlewamy mleko i maślankę i meiszamy wszystko razem.
Do masy jajecznej dodajemy rozpuszczoną margarynę , mieszamy.
Dodajemy mokre składniki i suchych i niedbale mieszamy ;) moga być grudy.
Piekarnik do 180 nagrzewamy. Foremki smarujemy tłuszczem , wypełniamy ciastem i wkładamy do piekarnika na ok 20 minut.
Posypujemy cukrem pudrem lub polewą albo zostawiamy tak jak są :)