lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Muffiny z makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wyszły bardzo smaczne a lukier cytrynowy pasował idealnie

Muffiny z makiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Muffiny z makiem

 

  • Składniki suche:

 

 

  • 1 szk cukru

 

  • 3 cukry waniliowe

 

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • maj 150 gram
  • Składniki mokre:

 

 

  • ½ szkl oleju roślinnego

 

 

  • lukier
  • 1 szklanka cukru pudru i sok z cytryny wymieszać razem

Sposób przygotowania:

Muffiny z makiem
Miksujemy wszystkie składniki mokre razem. dodajemy make i resztę składników na koniec, znowu miksujemy
Mak dodajemy na końcu teraz tylko już mieszamy .
Wlewamy w foremki. Pieczemy 20 min w 200 st.
Lukier robimy na końcu
1 szklanka cukru pudru i połowa cytryny sok i mieszamy . Zamaczamy muffiny w nim i gotowe
Muffiny z makiem
łątwo sie je lukrem oblewa , możemy też maczać
Muffiny z makiem
ciasto nie zwykle łatwo sie robi i szybko
Muffiny z makiem
mak dodajemy na samym końcu i mieszamy