Sposób przygotowania:
Muffiny z masłem orzechowym i solonymi orzeszkamiMasa:
W jednej misce połączyć masło orzechowe, jajka, mleko, olej, a w drugiej - mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól.
Następnie wszystko wymieszać łyżką jedynie do połączenia się składników, nie dłużej.
Orzeszki:
Orzeszki należy posiekać.
Wypełnanie papilotek:
Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami, które należy napełnić ciastem do 4/5 wysokości.
Wierzch każdej babeczki solidnie posypać orzeszkami.
Pieczenie:
Muffiny piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach, a następnie wyjąć z formy i ostudzić najlepiej na kratce.
SylaUla
Di bloguje
SylaUla napisał(a):