Sposób przygotowania:
Muffiny z sezamem
Dwie szklanki mąki, dwie łyżeczki proszku do pieczenia, cukier, cukier waniliowy oraz paczkę sezamu wsypujemy do jednej miski i mieszamy ze sobą suche składniki. W oddzielnej misce łączymy ze sobą szklankę kefiru, pół szklanki oleju oraz wbijamy jedno jajo. Dokładnie mieszamy nasze mokre składniki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do suchych składników przelewamy mokre. Mieszamy niestarannie. Mogą nawet być grudki - muffinom to nie przeszkadza. Formę na muffiny smarujemy delikatnie olejem aby nie przystały do blaszki. Każdą formę napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 35 minut. Sprawdzamy czy są upieczone suchym patyczkiem- jeżeli po wbiciu w ciasto i wyciągnięciu patyczek będzie suchy oznacza że są już upieczone. Po lekkim ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.