alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Muffiny ze skondensowanym mlekiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Muffiny ze skondensowanym mlekiem

Muffiny ze skondensowanym mlekiem

Składniki:

Muffiny ze skondensowanym mlekiem

 

  • 60 ml oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli
  • 2 łyżki skondensowanego mleka słodzonego
  • 10 dag cukru
  • 22 dag mąki pszennej
  • 300 ml jogurtu waniliowego
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Muffiny ze skondensowanym mlekiem
Osobno wymieszać składniki mokre, a osobno - suche, następnie wlać składniki mokre do suchych, energicznie wymieszać. Formy natłuścić. Wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec w temp. 180 st. C przez 20 minut.