Sposób przygotowania:
Mufinki cynamonowe - bardzo wilgotne
Z takiej ilości wyjdzie nam około12 muffinek lub jeśli używamy formy do babeczek to 24 mniejsze Zaczynamy od roztopienia margaryny w garnuszku. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon). Do margaryny dolać masło i wybić jajko i wymieszać. Powoli mieszając najlepiej trzepaczką rózgową zmieszać sypie produkty z mokrymi. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę i dodać je do masy lekko mieszając. Nagrzać piekarnik do około 150-200 stopni. Napełnić foremki do muffinek do 3/4 wysokości foremki. Piec przez około 15-20 minut. Udekorować i jeść!Ważne jest by jabłko było pokrojone w drobną kostkę, ponieważ ono musi się tzw. "wypiec" jak marchewka w cieście marchewkowym , wtedy nadaje cudownej wilgotności muffinkom! Smacznego :)