KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Mule w pomidorach na grzance.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Hiszpańskie smaki, wspaniałe mule ...

Mule w pomidorach na grzance.

Składniki:

Mule w pomidorach na grzance.

 

  • 250 gram świeżych muli,
  • 2 żabki czosnku,
  • 1 duży pomidor,
  • 3 małe szalotki,
  • kilka kolorowych oliwek,
  • 50 gram łososia,
  • oliwa,
  • mały pęczek pietruszki,
  • grzanki,
  • sos rybny, ostra papryczka do smaku,
  • 2 szklanki wina,

 

Sposób przygotowania:

Mule w pomidorach na grzance.
Do dużego garnka wlewamy troszkę oliwy i smażymy pokrojoną drobno cebulę,pomidora, czosnek i imbir, łososia, wszystko smażymy, dodajemy wino pozostałe przyprawy i składniki, dobrze wyczyszczone mulę, gotujemy aż się pootwierają . Wszystko wykładamy na talerz, posypujemy posiekaną pietruszką i dodajemy grzanki. SMACZNEGO.

Tagi:

sosy