Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiem, cukinią i mascarpone
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Wrzucamy cebulę na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Pod koniec dorzucamy czosnek.
Dodajemy cukinię pokrojoną w cienkie ćwierćplasterki oraz seler naciowy pokrojony na plasterki. Dusimy kilka minut, aż cukinia zmięknie.
Dodajemy oczyszczony i pokrojony szpinak. Dusimy przez 1 minutę. Dodajemy serek mascarpone, mieszamy. Na koniec wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy, przyprawiamy pieprzem oraz solą i trzymamy na patelni jeszcze 1-2 minuty.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Wrzucamy cebulę na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Pod koniec dorzucamy czosnek.
Dodajemy cukinię pokrojoną w cienkie ćwierćplasterki oraz seler naciowy pokrojony na plasterki. Dusimy kilka minut, aż cukinia zmięknie.
Dodajemy oczyszczony i pokrojony szpinak. Dusimy przez 1 minutę. Dodajemy serek mascarpone, mieszamy. Na koniec wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy, przyprawiamy pieprzem oraz solą i trzymamy na patelni jeszcze 1-2 minuty.