Sposób przygotowania:
Murzynek
W rondelku rozpuścić margarynę , dodać cukier, wodę, kakao i olej. Chwilę pogotować na malutkim ogniu, do rozpuszczenia i połączenia składników. Ostudzić. Do masy dodawać kolejno żółtka, cukier waniliowy i mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, zmieszać z ciastem.
Ciasto wlać do podłużnej keksowej formy, wyłożonej papierem do pieczenia, lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Piec 1 godzinę (sprawdzać patyczkiem czy upieczone) w 180 st.
Dzisiaj dla urozmaicenia na wierzch ciasta wyłożyłam pokrojone gruszki z syropu.
Ciasto wlać do podłużnej keksowej formy, wyłożonej papierem do pieczenia, lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Piec 1 godzinę (sprawdzać patyczkiem czy upieczone) w 180 st.
Dzisiaj dla urozmaicenia na wierzch ciasta wyłożyłam pokrojone gruszki z syropu.
iwi69
Jojo
luna