Sposób przygotowania:
Murzynek z czerwonej fasoli
1. Fasole odcedzamy i przepłukujemy pod bieżąca wodą na sitku. Wrzucamy do misy miksera.
2. Do fasoli dorzucamy całe jajka, kakao, miód, olej i proszek do pieczenia.
3. Banan obieramy, odcinamy końcówki, kroimy na kawałki i również dodajemy do składników znajdujących się w mikserze.
4. Miksujemy dokładnie na gładką masę.
5. Foremkę keksową smarujemy olejem i wlewamy do niej ciasto. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni lub do suchego patyczka.
6. Z oleju, wody, miodu i kakao robimy polewę i wylewamy ja na ciasto. Posypujemy płatkami migdałowymi i podajemy z malinami.
2. Do fasoli dorzucamy całe jajka, kakao, miód, olej i proszek do pieczenia.
3. Banan obieramy, odcinamy końcówki, kroimy na kawałki i również dodajemy do składników znajdujących się w mikserze.
4. Miksujemy dokładnie na gładką masę.
5. Foremkę keksową smarujemy olejem i wlewamy do niej ciasto. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni lub do suchego patyczka.
6. Z oleju, wody, miodu i kakao robimy polewę i wylewamy ja na ciasto. Posypujemy płatkami migdałowymi i podajemy z malinami.