Sposób przygotowania:
Murzynek z masą
CIASTO: zagotować wodę, kakao, margarynę i cukier. Gdy wystygnie dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do ciasta, lekko wymieszać.Wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Przestudzić i przekroić na dwa placki. MASA; galaretki dokładnie rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Śmietanę ubijać z cukrem. Gdy galaretki zaczną tężeć dodawać małym strumieniem do śmietany i dalej miksować. Jeżeli masa jest jeszcze za rzadka, wstawić na chwilę do lodówki. Masę wyłożyć na jeden placek przykryć drugim i polać polewą. Udekorować np. posypką do ciasta lub wg własnego uznania. Polewa w przepisie na ciasto budyniowe.
Jojo
wedith1
Sylwiusiek
A.B.