Sposób przygotowania:
Murzynek z wisniami
Kasie z cukrem i kakao zagotowujemy w garnku gdy wszystko jest płynne wlewamy szklankę wody jeszcze raz zagotowujemy nastepnie odlewamy 3/4 szkl wszystko studzimy.Gdy nam wystygnie dodajemy 4 żółtka, mąkę.proszek do pieczenia,olejek i wszystko dokładnie mieszamy na końcu dodajemy ubita pianę z białek i delikatnie mieszamy .Ciasto przelewamy na blaszke wysmarowaną i wyłożona pergaminem na wierzchu układamy 3/4 odsączonych wiśni i wstawiamy do piekarnika 180st na ok 30-40 min czekoladę łamiemy na kawałki dodajemy 2 łyżeczki oleju i roztapiamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej gdy mamy już płynną mieszamy z uprzednio odlaną polewą dodajemy resztę wiśni i polewamy upieczone ciasto można to zrobić od razu po wyjeciu z piekarnika i gotowe ewentualnie posypujemy płatkami migdałowymi smacznego