Sposób przygotowania:
Bułki na parze z musem dyniowo-cynamonowym
Wykonanie: Mąkę mieszamy z drożdżami, cukrem i solą. W letnim mleku rozpuszczamy drożdże dodajemy jajka, cukier, sól i dodajemy do mąki. Wyrabiamy ciasto. Do tego rodzaju ciasta drożdżowego nie daje tłuszczu ,żeby nie go zbytnio nie obciążać. Dobrze wyrobione ciasto odstawiamy ciasto pod przykryciem w temperaturze pokojowej na około 40 min. Po wyrośnięciu wyjmujemy na stolnice rozwałkowujemy i wykrawamy bułeczki. Pozostawiamy jeszcze chwile w celu wyrośnięcia na Ok 15-20 minut. Szeroki garnek napełniamy woda ok 3/4 pojemności. Na wierzchu przykrywamy bawełnianą ściereczką ( ja mam taką w kształcie koła uciętą na potrzeby tego właśnie ciasta) i ściśle ją obwiązujemy gumeczką., tak, żeby powstała mocno naciągnięta powierzchnia, na której układa się bułki. Gdy woda zacznie się gotować, układamy na ściereczce bułeczki, przykrywamy drugim garnkiem i parujemy bułki 4 minut( w zależności od wielkości bułeczek) W wodzie dusimy do miękkości dynię i dodajemy cukier i cynamon. Po kilku minutach gotowania zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładki krem. Tak przygotowany mus serwujemy ciepły wraz z bułeczkami posypanymi cukrem pudrem.