Sposób przygotowania:
mus jabłkowy
7 listków żelatyny namoczyć w zimnej wodzie.
Jabłka obieramy krojąc w cienkie plastry. W garnku gotujemy jabłka z cukrem, mieszając na gładkie puree. Imbir ucieramy dodając do jabłek. Puree jabłkowe zdejmujemy z ognia dodając masło, 5 jajek oraz odsączone listki żelatyny. Całość ubijamy na jednolitą masę, którą wylewamy do formy wyłożonej folią aluminiową. Umieszczamy formę w kąpieli wodnej i pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Następnie schładzamy zostawiając na noc w lodówce.
Jabłka obieramy krojąc w cienkie plastry. W garnku gotujemy jabłka z cukrem, mieszając na gładkie puree. Imbir ucieramy dodając do jabłek. Puree jabłkowe zdejmujemy z ognia dodając masło, 5 jajek oraz odsączone listki żelatyny. Całość ubijamy na jednolitą masę, którą wylewamy do formy wyłożonej folią aluminiową. Umieszczamy formę w kąpieli wodnej i pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Następnie schładzamy zostawiając na noc w lodówce.