Sposób przygotowania:
Mus kremowy z nutką kawową
Przygotować niezbędne składniki na deser. W dalszej kolejności żelatynę w małym kubeczku zalać zimną wodą, do połowy kubka i wymieszać, żelatyna zwiększy swoją objętość. Do szerokiego rondelka wlać śmietankę, dodać cukier brązowy i kardamon podgrzać całość nie doprowadzać jednak do wrzenia składników. Zdjąć z palnika i przestudzić, następnie dodać żelatynę i mieszać całość do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Zaparzyć kawę ulubionej marki i gorącą kawę wlać do pozostałych składników. Mieszać aby w deserze nie było żadnych grudek, całość porcjować do pucharków, wstawić deser do lodówki na kilka godzin ( minimum około 3 godziny). Gdy deser zupełnie stężeje należy na wierzchu wykonać dekoracyjne wzory z bitej śmietany w spreju i włożyć rurki waflowe.