Sposób przygotowania:
Mus z jesiennych owoców dla malucha
Obraną i pokrojoną w kostkę dynię włożyć do rondelka, wlać pół szklanki wody i gotować. Jabłko i gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić.
Śliwki sparzyć wrzątkiem, usunąć skórkę, przekroić i usunąć pestki.Gdy dynia będzie prawie miękka dodać pokrojone jabłko, gruszkę i śliwki.
Dodać cukier, zamieszać i dalej gotować, aż całość będzie miękka. Zmiksować blenderem na gładki mus.Podawać schłodzony. Nadwyżki można przełożyć gorące do wyparzonych słoiczków.
Gdy wystygną przechowywać w lodówce 3-4 dni.
Śliwki sparzyć wrzątkiem, usunąć skórkę, przekroić i usunąć pestki.Gdy dynia będzie prawie miękka dodać pokrojone jabłko, gruszkę i śliwki.
Dodać cukier, zamieszać i dalej gotować, aż całość będzie miękka. Zmiksować blenderem na gładki mus.Podawać schłodzony. Nadwyżki można przełożyć gorące do wyparzonych słoiczków.
Gdy wystygną przechowywać w lodówce 3-4 dni.