Sposób przygotowania:
Mus z szynki z avokado
Szynkę konserwową pokrój w małą kostkę, zmiksuj z połową śmietany kremówki, chrzanem i ketchupem na mus, dopraw solą, pieprzem świeżo mielonym do smaku
Żelatynę namocz w winie lub bulionie i rozpuść na parze. Wymieszaj z kilkoma łyżkami zmiksowanej szynki. Następnie dodaj do reszty musu. Pozostałą kremówkę ubij na sztywno i wymieszaj z musem szynkowym. Musem napełnij małe miseczki lub foremki , odstaw do lodówki na kilka godzin tak ok 3-4 godziny . Przed podaniem miseczki zanurzamy w ciepłej wodzie wyciągamy mus i ozdabiamy natka pietruszki i avokado. Podajemy zimne z lodówki
Żelatynę namocz w winie lub bulionie i rozpuść na parze. Wymieszaj z kilkoma łyżkami zmiksowanej szynki. Następnie dodaj do reszty musu. Pozostałą kremówkę ubij na sztywno i wymieszaj z musem szynkowym. Musem napełnij małe miseczki lub foremki , odstaw do lodówki na kilka godzin tak ok 3-4 godziny . Przed podaniem miseczki zanurzamy w ciepłej wodzie wyciągamy mus i ozdabiamy natka pietruszki i avokado. Podajemy zimne z lodówki