iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Mus z szynki z avokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fajna zimna przystawka z szynki podana z avokado

Mus z szynki z avokado

Składniki:

Mus z szynki z avokado

 

  • 1 szt avokado,
  • 40 dag szynka konserwowa,
  • 1 łyżka żelatyna,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 1/2 szklanki białe wino,
  • 1 szklanki śmietana kremówka,
  • natka pietruszki,
  • 3 łyżki ketchup
  • chrzan 1 łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Mus z szynki z avokado
Szynkę konserwową pokrój w małą kostkę, zmiksuj z połową śmietany kremówki, chrzanem i ketchupem na mus, dopraw solą, pieprzem świeżo mielonym do smaku
Żelatynę namocz w winie lub bulionie i rozpuść na parze. Wymieszaj z kilkoma łyżkami zmiksowanej szynki. Następnie dodaj do reszty musu. Pozostałą kremówkę ubij na sztywno i wymieszaj z musem szynkowym. Musem napełnij małe miseczki lub foremki , odstaw do lodówki na kilka godzin tak ok 3-4 godziny . Przed podaniem miseczki zanurzamy w ciepłej wodzie wyciągamy mus i ozdabiamy natka pietruszki i avokado. Podajemy zimne z lodówki

Tagi:

szynka