dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Terina z wędzonego węgorza z łososiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wyborny, delikatny mus z wędzonym węgorzem.

Terina z wędzonego węgorza z łososiem

Składniki:

Terina z wędzonego węgorza z łososiem

 

Sposób przygotowania:

Terina z wędzonego węgorza z łososiem
Filetujemy węgorza, połówkę węgorza bez skóry przecinamy wzdłuż. Tak przecięty węgorzem wykładamy formę włożoną folią spożywczą. Z łososia, jajek, śmietany, bułki tartej i przypraw przygotowujemy farsz - miksujemy. . Przekładamy do formy wyłożonej wędzonym węgorzem. Zawijamy folię i wkładamy formę do pieca na 25min w temp 135 st.