Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Musaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

super danie każdemu zasmakuje

Musaka

Składniki:

Musaka

 

Sposób przygotowania:

Musaka
na oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę włożyć mięso i krótko podsmażyć ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plastry i chwilę pogotować we wrzątku w wysmarowanej olejem brytfannie układać warstwami odparowane plastry ziemniaka i mięsa, posypać papryką, przy czym pierwszą i ostatnią warstwę ułożyć z ziemniaków. Polać wierzch duszonymi pomidorami(przetartymi, rozgniecionymi) i wstawić na godzinę do piekarnika i piec pod koniec pieczenia zalać potrawę mlekiem zmieszanym z jajami i zapiec, podawać posypane pietruszką

Tagi:

mięso