Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Muszle conchiglioni z pastą łososiową i kawiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Makaronowe muszle conchiglioni faszerowane pastą twarogową z łososiem, podane z kawiorem. Gorąco polecam!

Muszle conchiglioni z pastą łososiową i kawiorem

Składniki:

Muszle conchiglioni z pastą łososiową i kawiorem

 

  • 12 muszli conchiglioni
  • 150 g twarożku kremowego
  • 200 g wędzonego łososia
  • kawior
  • majonez
  • pieprz cytrynowy
  • sól
  • koperek szczypiorek

Sposób przygotowania:

Muszle conchiglioni z pastą łososiową i kawiorem
Makaron ugotuj we wrzącej osolonej wodzie (powinien być al dente), po czym przecedź i przelej zimną wodą.

Do metalowej miseczki włóż kawałki łososia, łyżkę majonezu i kremowy twarożek, całość dokładnie zmiksuj blenderem i dopraw solą, pieprzem cytrynowym, oraz posiekanym koperkiem.

Tak przygotowaną pastą nadziewaj ugotowane i ostudzone muszle, całość udekoruj kawiorem, majonezem i świeżymi ziołami.

Tagi:

przystawki