ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Muszle makaronowe ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Elegancka i zdrowa przekąska

Muszle makaronowe ze szpinakiem

Składniki:

Muszle makaronowe ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Muszle makaronowe ze szpinakiem
Makaron muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Dodajemy szpinak mrożony rozbity na kawałki. Przykrywamy pokrywką i zostawiamy na małym ogniu tak długo aż szpinak rozmrozi się. Wtedy solimy go, dodajemy posiekaną w kostkę cebulkę, i smażymy wszystko razem bez pokrywki kilka minut. Gdy już odparuje cała zbędna woda, dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku oraz starty na tarce ser żółty. Pieprzymy do smaku. Mieszamy wszystko. Powstałą masą szpinakowo - serową nadziewamy muszle. Podajemy na ciepło lub na zimno.