Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Muszle nadziewane szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Makaron nadziany szpinakiem z serem ricotta

Muszle nadziewane szpinakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Muszle nadziewane szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Muszle nadziewane szpinakiem
Umyty i osuszony szpinak siekamy niezbyt drobno, podsmażamy na patelni wysmarowanej niewielką ilością oliwy, dodajemy roztrzepane jajko, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy kilka minut na niewielkim ogniu, cały czas mieszając. Dodajemy orzechy i ser ricotta, mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia. Makaron gotujemy na półtwardo wg wskazówek na opakowaniu (gotujemy w dużym garnku, z dużą ilością wody, żeby makaron nie posklejał się). Odcedzony, ciepły makaron nadziewamy ciepłym farszem i podajemy.
Muszle nadziewane szpinakiem
Na patelnie przygotowujemy farsz szpinakowy
Muszle nadziewane szpinakiem
Makaron gotujemy w dużej ilości wody
Muszle nadziewane szpinakiem
Ugotowany makaron nadziewamy przygotowanym farszem