Sposób przygotowania:
Muszle serowo-szpinakowe.
Makaron ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku.Przelać zimną wodą,osączyć.
Szpinak podlać łyżką wody i na najmniejszym palniku podgrzać do rozmrożenia.Posypać czosnkiem granulowanym.Przestudzić.
Zmiksować szpinak z serkiem , można doprawić solą i pieprzem,choć dla mnie smak jest wyśmienity bez doprawiania (serek był dobrze doprawiony). Zmiksować blenderem całość i napełnić farszem muszle. Dekoracyjnie rozkładać na półmisku i udekorować cząstkami pomidora i porwanym na kawałki listkiem sałaty.Posypać posiekanym szczypiorkiem i oprószyć przyprawą do sałatek.Lekko schłodzić.
Szpinak podlać łyżką wody i na najmniejszym palniku podgrzać do rozmrożenia.Posypać czosnkiem granulowanym.Przestudzić.
Zmiksować szpinak z serkiem , można doprawić solą i pieprzem,choć dla mnie smak jest wyśmienity bez doprawiania (serek był dobrze doprawiony). Zmiksować blenderem całość i napełnić farszem muszle. Dekoracyjnie rozkładać na półmisku i udekorować cząstkami pomidora i porwanym na kawałki listkiem sałaty.Posypać posiekanym szczypiorkiem i oprószyć przyprawą do sałatek.Lekko schłodzić.
misia53