msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Muszle serowo-szpinakowe.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przekąska , która miała spore wzięcie na imieninach męża.Szybko się ją robi i szybko znika.Polecam!

Muszle serowo-szpinakowe.

Składniki:

Muszle serowo-szpinakowe.

 

  • 20 średniej wielkości muszli z makaronu
  • 35 dag serka ze szczypiorkiem (np.President)
  • 15 dag mrożonego szpinaku
  • szczypta czosnku granulowanego
  • garść posiekanego koperku
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do sałatek
  • pomidor i sałata do dekoracji

Sposób przygotowania:

Muszle serowo-szpinakowe.
Makaron ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku.Przelać zimną wodą,osączyć.
Szpinak podlać łyżką wody i na najmniejszym palniku podgrzać do rozmrożenia.Posypać czosnkiem granulowanym.Przestudzić.
Zmiksować szpinak z serkiem , można doprawić solą i pieprzem,choć dla mnie smak jest wyśmienity bez doprawiania (serek był dobrze doprawiony). Zmiksować blenderem całość i napełnić farszem muszle. Dekoracyjnie rozkładać na półmisku i udekorować cząstkami pomidora i porwanym na kawałki listkiem sałaty.Posypać posiekanym szczypiorkiem i oprószyć przyprawą do sałatek.Lekko schłodzić.