Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Muszle z łososiem i sosem z zielonego pieprzu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Aromatyczny sos śmietanowy z zielonym pieprzem i kawałkami łososia podany w makaronowych muszlach. Pyszny i prosty sposób na obiad.

Muszle z łososiem i sosem z zielonego pieprzu

Składniki:

Muszle z łososiem i sosem z zielonego pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Muszle z łososiem i sosem z zielonego pieprzu
Muszle ugotować al dente.

Mięso z brzuszków oddzielić od skóry i usunąć otaczający je tłuszcz. Następnie mięso podzielić na mniejsze kawałki.

Śmietanę wlać do sporego rondelka, doprawić i podgrzewać na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.

Zielony pieprz rozbijamy tłuczkiem lub w moździerzu (dość grubo) i wsypujemy do śmietany. Gotujemy około 5 minut. Dodajemy łososia i gotujemy jeszcze przez 1-2 minuty.

Następnie muszle napełniamy powstałym sosem. Podajemy z plasterkiem cytryny.