Sposób przygotowania:
Muszle z łososiem i sosem z zielonego pieprzu
Muszle ugotować al dente.
Mięso z brzuszków oddzielić od skóry i usunąć otaczający je tłuszcz. Następnie mięso podzielić na mniejsze kawałki.
Śmietanę wlać do sporego rondelka, doprawić i podgrzewać na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Zielony pieprz rozbijamy tłuczkiem lub w moździerzu (dość grubo) i wsypujemy do śmietany. Gotujemy około 5 minut. Dodajemy łososia i gotujemy jeszcze przez 1-2 minuty.
Następnie muszle napełniamy powstałym sosem. Podajemy z plasterkiem cytryny.
Mięso z brzuszków oddzielić od skóry i usunąć otaczający je tłuszcz. Następnie mięso podzielić na mniejsze kawałki.
Śmietanę wlać do sporego rondelka, doprawić i podgrzewać na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Zielony pieprz rozbijamy tłuczkiem lub w moździerzu (dość grubo) i wsypujemy do śmietany. Gotujemy około 5 minut. Dodajemy łososia i gotujemy jeszcze przez 1-2 minuty.
Następnie muszle napełniamy powstałym sosem. Podajemy z plasterkiem cytryny.