msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Muszle z łososiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna,efektowna przekąska na imprezę.

Muszle z łososiem.

Składniki:

Muszle z łososiem.

 

  • 15 średniej wielkości makaronu typu muszle
  • 20 dag białego sera
  • 1 łyżka majonezu
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 10 dag łososia wędzonego sałatkowego
  • czubata łyżka posiekanego koperku
  • pieprz ziołowy i szczypta soli do smaku
  • 2 paluszki surimi o smaku krabowym

Sposób przygotowania:

Muszle z łososiem.
Muszle makaronowe ugotować na półtwardo,ostudzić. Ser biały rozgnieść dokładnie z majonezem i śmietaną.Doprawić pieprzem ziołowym.Dodać rozdrobionego łososia,posiekany koperek, wymieszać i ew. delikatnie doprawić solą. Ostrożnie napełniać masą serowo-łososiową nasze muszle.Ozdobić pokrojonymi w plasterki paluszkami surimi. Podawać jako przekąskę np. na imprezach lub na świątecznych stołach.

Tagi:

makaron sery ser