iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1184]

Musztarda z gruszek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Owocowa musztarda z nutką miodu to idealny dodatek do mięs i wędlin, ostatnio to moja ulubiona musztarda.

Musztarda z gruszek

Składniki:

Musztarda z gruszek

 

Sposób przygotowania:

Musztarda z gruszek
Gruszki razem ze skórką pokroić na większa kostkę i rozgotować z 1 łyżką wody, następnie przetrzeć przez przecierać.

Mus z gruszek postawić na gazie i ewentualnie lekko odparować ( moje miały idealna gęstość), kolendrę i gorczycę zmielić przy pomocy młynka ( nie na proszek). Ocet wymieszać z przyprawami oraz miodem i zagotować, wystudzić. Do musu z gruszek dodać mieszankę przypraw i wymieszać dokładnie, przełożyć do słoiczków i schłodzić. 

Może stać w lodówce około 1 miesiąca, ale zapewniam, że szybciej zniknie.