Sposób przygotowania:
Musztarda z gruszek
Gruszki razem ze skórką pokroić na większa kostkę i rozgotować z 1 łyżką wody, następnie przetrzeć przez przecierać.
Mus z gruszek postawić na gazie i ewentualnie lekko odparować ( moje miały idealna gęstość), kolendrę i gorczycę zmielić przy pomocy młynka ( nie na proszek). Ocet wymieszać z przyprawami oraz miodem i zagotować, wystudzić. Do musu z gruszek dodać mieszankę przypraw i wymieszać dokładnie, przełożyć do słoiczków i schłodzić.
Może stać w lodówce około 1 miesiąca, ale zapewniam, że szybciej zniknie.
Mus z gruszek postawić na gazie i ewentualnie lekko odparować ( moje miały idealna gęstość), kolendrę i gorczycę zmielić przy pomocy młynka ( nie na proszek). Ocet wymieszać z przyprawami oraz miodem i zagotować, wystudzić. Do musu z gruszek dodać mieszankę przypraw i wymieszać dokładnie, przełożyć do słoiczków i schłodzić.
Może stać w lodówce około 1 miesiąca, ale zapewniam, że szybciej zniknie.
SylaUla