BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Musztarda miodowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Domowa musztarda, to prawdziwy rarytas. Robi się ją szybko, to bardzo prosty sposób. Potrzebujemy ziaren gorczycy, miodu, oleju.

Musztarda miodowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Musztarda miodowa

 

Sposób przygotowania:

Musztarda miodowa

ETAP 1:

Gorczycę płuczemy na sitku, wrzucamy do np. szklanki, zalewamy 5 łyżkami wody i 5 łyżkami octu. Zostawiamy na noc do namoczenia.

Namoczoną gorczycę, blendujemy, dolewając po trochu olej. Dodajemy resztę składników oprócz wody, którą dolewamy stopniowo, żeby rozrzedzić musztardę według uznania.

Przekładamy do słoiczka, trzymamy w lodówce.

Musztarda miodowa
Musztarda jest bardzo smaczna, aromatyczna. Do kiełbaski w sam raz.