Sposób przygotowania:
Musztardowo-cebulowe bułki
Cebulkę drobno pokroić, wsypać na rozgrzaną patelnię, lekko podsmażyć na oleju.
Do miski pokruszyć drożdże, dodać miód, rozetrzeć łyżką do uzyskania płynnej konsystencji. Dodać musztardę, sól, jajka, mleko, lekko podsmażoną cebulkę wraz z olejem oraz mąkę. Wyrobić jednolite ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę. Wyłożyć na podsypaną mąką deskę, podzielić na 8 równych części. Z każdej uformować okrągłe bułeczki. Ułożyć na blasze do pieczenia, lekko spłaszczyć, ponownie odstawić do wyrośnięcia na ok. 45 minut.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 15 minut.
Do miski pokruszyć drożdże, dodać miód, rozetrzeć łyżką do uzyskania płynnej konsystencji. Dodać musztardę, sól, jajka, mleko, lekko podsmażoną cebulkę wraz z olejem oraz mąkę. Wyrobić jednolite ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę. Wyłożyć na podsypaną mąką deskę, podzielić na 8 równych części. Z każdej uformować okrągłe bułeczki. Ułożyć na blasze do pieczenia, lekko spłaszczyć, ponownie odstawić do wyrośnięcia na ok. 45 minut.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 15 minut.
SylaUla
ciasteczka
robaczek