paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Bułki hamburgerowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Domowe bułki hamburgerowe. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Bez porównania z tymi "chemicznymi" zakupionymi w sklepach

Bułki hamburgerowe

Składniki:

Bułki hamburgerowe

Bułki

Dodatkowo

Sposób przygotowania:

Bułki hamburgerowe
1. Do miski dodajemy wszystkie składniki na bułki.

2. Mieszamy delikatnie łyżką

3. Ciasto wykładamy na strolnicę i wyrabiamy aż ciasto będzie jędrne i ładnie będzie odchodziło od ręki

4. Wyrobione ciasto wkłądamy do miski. Przykrywamy ściereczką i dostawiamy na godzinę w ciepłe miejsce 5. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 równych kawałków. Z każdej części formujemy kulki. ( ja osobiście zbieram ciasto jak w sakiewkę, delikatnie toczę na blacie i układam na blaszce zlepieniem do dołu). Bułki kładziemy na blaszkę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 min

6. Bułki delikatnie spłaszczamy dłonią, smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem  

7. Bułki pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut

Przygotowanie ciasta

Bułki hamburgerowe
przygotowanie ciasta- dodanie składników do miski

Wyronbienie ciasta

Bułki hamburgerowe
Ciasto po dokładnym wyrobieniu , czekające na leżakowanie