Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Naleśniki szpinakowe z cukinią i kurczakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Naleśniki szpinakowe z cukinią, papryką i kurczakiem- doskonałe na obiad lub ciepłą kolację. Radość dla podniebienia gwarantowana.

Naleśniki szpinakowe z cukinią i kurczakiem

Składniki:

Naleśniki szpinakowe z cukinią i kurczakiem

Ciasto

Farsz

Sposób przygotowania:

Naleśniki szpinakowe z cukinią i kurczakiem

Przygotowanie składników farszu

Naleśniki szpinakowe z cukinią i kurczakiem
Warzywa obieram. Mięso oraz warzywa kroję w kostkę,

Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Cebulę obieram. Z papryk usuwam gniazda nasienne. Cebulę, cukinię i paprykę kroję w kostkę.

Przygotowanie farszu

Naleśniki szpinakowe z cukinią i kurczakiem
Na patelni podsmażam mięso z cebulę. Dodaję resztę składników i smażę.

Na patelnię z oliwą dodaję kurczaka oraz cebulę. Smażę około 5 minut. Następnie dodaję cukinię oraz paprykę. Wszystko razem smażę około 8 minut. Farsz doprawiam do smaku solą, pierzem oraz oregano.

Przygotowanie ciasta i smażenie

Naleśniki szpinakowe z cukinią i kurczakiem
Wszystkie składniki ciasta miksuję. Smażę naleśniki.

Szpinak rozmrażam. Odciskam nadmiar wody. Mleko miksuję z jajkiem, solą oraz szpinakiem. Stopniowo dodaję mąkę. Miksuję.

Na usmażone naleśniki nakładam porcję farszu. Naleśniki składam i układam na talerzu.