Sposób przygotowania:
Naleśniki szpinakowe z cukinią i kurczakiemPrzygotowanie składników farszu
Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Cebulę obieram. Z papryk usuwam gniazda nasienne. Cebulę, cukinię i paprykę kroję w kostkę.
Przygotowanie farszu
Na patelnię z oliwą dodaję kurczaka oraz cebulę. Smażę około 5 minut. Następnie dodaję cukinię oraz paprykę. Wszystko razem smażę około 8 minut. Farsz doprawiam do smaku solą, pierzem oraz oregano.
Przygotowanie ciasta i smażenie
Szpinak rozmrażam. Odciskam nadmiar wody. Mleko miksuję z jajkiem, solą oraz szpinakiem. Stopniowo dodaję mąkę. Miksuję.
Na usmażone naleśniki nakładam porcję farszu. Naleśniki składam i układam na talerzu.
SylaUla
Justi2401