justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Nadziane rogaliki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

wzorowałam się na przepisie siostry Anastazji, rogaliki są pyszne

Nadziane rogaliki

Składniki:

Nadziane rogaliki

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziane rogaliki
Smalec należy posiekać z mąką dość drobno. Następnie dodajemy śmietanę i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto, nie powinno być zbyt suche. Rozwałkowujemy na podsypany mąką blad i wycinamy trójkąty. Na środku każdego nakładamy marmoladę i zwijamy tak by uformować rogaliki. Każdy posypujemy odrobiną cukru. Pieczemy około 35 minut, aż zrumienią się na wierzchu. Gotowe wystudzone można posypać cukrem pudrem.