Sposób przygotowania:
Nadziany bakłażan 2
Pomidora sparzyć i zdjąć z niego skórę pokroić w plastry. Czerwoną cebulkę obrać i pokroić w małą kostkę a pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Bakłażana nacinamy w plastry o grubości ok 0,5 cm. uważając aby nie przeciąć do końca . Dokładnie oprószyć solą. Między każdy plaster bakłażana włożyć plaster żółtego serka. Obok plasterka sera wkładać plaster pomidora tak aby w każdej przegrodzie między bakłażanami był ser i pomidor. Listki bazylii wkładamy obok plasterka pomidora również pieczarki wciskamy w każdą przegrodę. Całego bakłażana osypać cebulką, oraz suszonym koperkiem i solą . Piec w temp 180 stopni aż bakłażan będzie miękki. Można pod koniec pieczenia polać sosem czosnkowym jeśli ktoś lubi.