paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Nadziany bakłażan 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczny zapiekany z warzywami serkiem i pieczarkami bakłażan można podawać polany sosem

Nadziany bakłażan 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nadziany bakłażan 2

 

Sposób przygotowania:

Nadziany bakłażan 2
Pomidora sparzyć i zdjąć z niego skórę pokroić w plastry. Czerwoną cebulkę obrać i pokroić w małą kostkę a pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Bakłażana nacinamy w plastry o grubości ok 0,5 cm. uważając aby nie przeciąć do końca . Dokładnie oprószyć solą. Między każdy plaster bakłażana włożyć plaster żółtego serka. Obok plasterka sera wkładać plaster pomidora tak aby w każdej przegrodzie między bakłażanami był ser i pomidor. Listki bazylii wkładamy obok plasterka pomidora również pieczarki wciskamy w każdą przegrodę. Całego bakłażana osypać cebulką, oraz suszonym koperkiem i solą . Piec w temp 180 stopni aż bakłażan będzie miękki. Można pod koniec pieczenia polać sosem czosnkowym jeśli ktoś lubi.
Nadziany bakłażan 2
Bakłażana nacinamy w plastry o grubości ok 0,5 cm. uważając aby nie przeciąć do końca . Dokładnie oprószyć solą. Między każdy plaster bakłażana włożyć plaster żółtego serka.
Nadziany bakłażan 2
Obok plasterka sera wkładać plaster pomidora tak aby w każdej przegrodzie między bakłażanami był ser i pomidor.
Nadziany bakłażan 2
Listki bazylii wkładamy obok plasterka pomidora również pieczarki wciskamy w każdą przegrodę.
Nadziany bakłażan 2
Listki bazylii wkładamy obok plasterka pomidora również pieczarki wciskamy w każdą przegrodę. Całego bakłażana osypać cebulką, oraz suszonym koperkiem i solą . Piec w temp 180 stopni aż bakłażan będzie miękki.