Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Nadzienie do mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo boby farsz nadziewałam gęś. Polecam.

Nadzienie do mięsa

Składniki:

Nadzienie do mięsa

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie do mięsa
Bułkę pszenną namoczyć w mleku. W makutrze utrzeć masło z żółtkami na pulchną masę. Dodać bułkę odciśniętą stale ocierając, dodawać drobno posiekane orzechy włoskie, rodzynki, migdały i śliwki. Ubić pianę z białek na sztywno, przełożyć do masy, dodać drobno posiekaną pietruszkę i delikatnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Takim farszem można nadziewać gęś, kurczaka, indyka.